OM FOTOS

OM FOTOS

Om fotografi

En livslange rejse med billeder

Siden jeg var barn har billeder altid sagt mig mere end ord. Som født stammer er man et individ af få ord. Min far og morfar fik lagt grundbunden da jeg var helt lille pga deres interesse for fotografi. Jeg altid set verden i billeder og musik i detaljer fremfor teksterne.

I mit voksne liv købte jeg for 15 år siden mit første rigtige kamera. Et Canon lomme kamera – lommekamera er måske så meget sagt sammelignet med dagens modeller, men det gav mig et indblik i foto verden og den digitale foto verden og hvad den var på vej hen imod. Nogle år senere købte jeg et Olympus SP550 med kæmpe brændvidde indbygget. Dette kamera gav mig et mig rigtig blod på tanden fordi min kreative side kunne bliver udfordret rigtigt. Det var ved denne tid at jeg opdagede HDRi fotos og begyndte at udforske denne fantastiske foto teknik som giver mulighed for at lave fotos som ellers kun meget dyre high end kamera kan – hvis man altså mestre teknikken.

I 2009 var vi på familie tur i København da vores ældste søn var dødelig syg og vi skulle til Berlin ugen efter. Mit Olympus gav op i Botanisk Have i København. Uden kamera var jeg ked af at skulle til Berlin. Min kære moder og papfar skød en portion penge efter os, og jeg købte min første rigtige dSLR – et Sony A550 med et 18-55mm F/3.5 kit objektiv.

Dette sparkede min interesse rigtig igang – min kone Amalie har altid motiveret mig til at tage billeder, og altid været tålmodig når jeg er stoppet op for at tage billeder af de underligste ting. I vores fem ugers ophold i Berlin fik jeg massiv indlæring om at tage billeder. Det var min måde at få kræfter og får overskud.

Resultatet af alle mine anstregelser kan i se på siden her.

Mit højt elskede Sony A550 måtte give op sidste år. Mere end 200.000 skud klarede det før det måtte på pension. Arvtageren er mit Sony A77M2 med en del udstyr efterhånden.

Har du brug for en fotograf til portræt, bryllup, konfirmation, dåb, begravelse eller noget helt andet – så kontakt mig.

Dan Riis halvt portræt