Sony DT35mm F/1.8

Sony DT35mm F/1.8

SONY DT35mm f/1.8

prime objektiv til sonys a mount

Jeg har efterhånden en lille samling af objektiver. Nogle af dem var et must at have, og nogle er kommet snigende og overrasket mig positivt med tiden.

Et af disse objektiver er Sony eget DT35mm F/1.8

Efter seks år med Sony er dette objektiv blevet et must for mig. Selvom det er et af Sonys billigeste objektiver i deres prime serie, er det virkelig når skindet bedrager når det er bedst. Objektivet er superskarpt. Man forstår slet ikke hvad man kan få så eget billedkvalitet for så få penge. Ville Sony virkelig gerne give deres nye kunder et wow oplevelse, så stryg det alm kit objektiv 18-55mm f/3.5-f/5.6 – man mister selvfølgelig sin brændvidde ved at have en prime, men i min optik er dette stykke glas virkelig hver eneste krone værd. Ikke nok med at det er superskarpt, så er det også meget lysstærkt med en blænde på f/1.8

Netop med at være lysstærk er her hvor de fleste kommer til kort. Vi kender det fra vores mobil telefoner og små kamera. Selvom vi har blænder på f/2.0 på nyere mobil telefoner, mangler de stadigvæk de kæmpe sensor som sidder i fx mit A77ii og fullframe kameraerne.

35mm (ca 50mm ved fullframe) siges at være samme brændvidde som øjet ser. Måske er det derfor at jeg er faldet pladask over dette superbillige objektiv.

I det daglige vejer mine 8 objektiver med udstyr en del kg i rygsækken. Skal jeg vælge et objektiv at tage med i byen er dette objektiv mit nye favorit.

Der kommer billeder senere. I er velkommen til at stille spørgsmål.