EVA Galleri

Pressen skrev:

UNG KVINDELIG KUNSTNER – MED STORT POTENTIALE

 

Eva Volf Andersen f. 1984, Århus, samlevende med Bjørn Larsen og mor til dreng på 6 år.

 

Lidt om min baggrund

Jeg bor i Stavtrup, Viby J med min mand, Bjørn og min søn, Jules (- fransk navn efter eventyren, Jules Verne).

Jeg er uddannet cand. mag i fransk og spansk fra hhv. Københavns Universitet og Århus Universitet. – Måske fordi jeg selv er en stille pige, som er vokset op i en meget talende familie (Møllehaverne), valgte jeg at studere – ikke dansk sprog og litteratur  – men derimod fremmede sprog. Det kunne jeg have for mig selv.

Mit helt personlige sprog og udtryk har dog altid været maleriet. Her fandt jeg tidligt mit eget frirum – fri for alle ordene, argumenterne og meningerne.

Jeg har beskæftiget mig med tegning og croquis og har eksperimenteret med forskellige materialer inden for maleri: akvarel, olie og akryl.

 

Kurser

Jeg har modtaget undervisning og opsøgt kunstkurser i Frankrig: Atelier du Thabor, og herhjemme: på Århus Kunstakademi, Testrup Højskole og Ærø Kunsthøjskole og jeg har fulgt kunstneren Hans Krull, fra Århus – men har i øvrigt udviklet mig ved at udfolde mit eget.

 

Udvikling

Det startede med tegning. En periode var jeg meget optaget af form, farve og flade. Det blev til en række figurative billeder. De seneste år har jeg især været optaget af at studere farverne – farvesammensætning, farvevirkning, farveholdning. Det blev til et stort orgie i farvelyst og –leg. Det har været en stor oplevelse for mig og meget oplivende at finde frem til mit eget udtryk og det er først nu, jeg synes jeg er klar til at stå frem med mit eget i form af en udstilling.

 

Udtryk

Mine billeder spænder fra det naturalistiske: portræt og landskab til det mere figurative, modernistiske og ekspressive udtryk.

 

Erfaring

I maleriet oplever jeg en udvidelse af mit sind og rum. Når jeg går ind i maleprocessen – ofte ledsaget af musik – kommer jeg i kontakt med nye sider af mig selv. Når jeg maler giver jeg mig selv lov til at afprøve grænser – mine egne, men også grænser for stilarter, motiver og materialer. Ofte kombinerer jeg forskellige teknikker og materialer og sætter forskellige elementer sammen eller op imod hinanden for at opnå en ny virkning. Det er spændende, udfordrende og meget berigende.

This slideshow requires JavaScript.